06-10423093 info@leefstijlarts-allart.nl Afspraak

Over

Wie ben ik

Mijn naam is Joyce Allart-Rodenburg. Na het behalen van mijn artsendiploma aan de Universiteit van Amsterdam in 2013 heb ik vele jaren ervaring opgedaan als arts in een obesitaskliniek.

In de loop der jaren merkte ik dat de reguliere geneeskunde veel waardevolle vakgebieden kent. Echter, deze richt zich niet altijd op de onderliggende oorzaak van een ziekte of probleem, maar voornamelijk op het verhelpen van de gevolgen (de symptomen). Vergelijk het met een vloer die nat is door lekkage (het gevolg/symptoom); je kunt de vloer dweilen (het symptoom bestrijden), maar als je de lekkende kraan niet repareert (de oorzaak) dan blijf je dweilen.

Dit is voor mij de reden geweest om de opleiding tot leefstijlarts/orthomoleculair arts te volgen. Hierbij wordt er gekeken naar de oorzaak van de klachten. Door die weg te nemen kunnen mensen weer daadwerkelijk gezond worden en blijven.

Daarnaast heb ik mij verdiept in de Ayurvedische geneeskunde, de duizenden jaren oude Indiase geneeskunde. Dit is een bijzonder waardevolle aanvulling. Hierin wordt gesteld dat elke persoon uniek is en een geheel eigen aanleg (“constitutie”) heeft, waarmee rekening gehouden dient te worden wanneer er adviezen worden gegeven in voeding- en andere leefstijlaspecten. Bijvoorbeeld: voor de constitutie van een is het eten van salade een goed idee, maar voor een ander kan dit juist averechts werken.

Met behulp van deze kennis kan ik een behandeling op maat geven, afgestemd op jouw specifieke klachten en jouw unieke aanleg, zodat je je snel weer gezond, vitaal en in balans voelt.

Naast volwassenen behandel ik tevens gezondheidsklachten bij kinderen. Hiervoor heb ik o.a. de opleiding tot Orthomoleculair Specialist Kinderen gevolgd. Zie voor meer informatie: Kinderen

Leefstijl­geneeskunde

Leefstijlgeneeskunde is de laatste jaren flink in populariteit toegenomen. Steeds meer artsen ondervinden dat leefstijlgeneeskunde succesvol ingezet kan worden bij een groot aantal veel voorkomende aandoeningen, waaronder suikerziekte, overgewicht, hoge bloeddruk en een hoog cholesterol.

Orthomoleculaire geneeskunde

Het doel van orthomoleculaire geneeskunde is er voor te zorgen dat het lichaam optimale hoeveelheden voedingsstoffen binnenkrijgt, zodat alle lichaamsprocessen ongestoord kunnen plaatsvinden. Idealiter krijg je deze voedingsstoffen voldoende binnen door middel van een gezond voedingspatroon, maar indien nodig kan dit (tijdelijk) aangevuld worden met supplementen.